post

Een glazendeur is meer dan enkel een doorgang van je huis naar de tuin of een manier om meer lichtinval in huis te krijgen. Een grote glazendeur wordt een groot onderdeel van zowel het interieur als exterieur van je woning. Glazendeuren bestaan al vele jaren en werden vroeger vrijwel uitsluitend in woningen van welgestelde mensen gebruikt. Doordat glazendeuren tegenwoordig echter massaal geproduceerd worden zijn deze goedkoper geworden en kan vrijwel iedereen deze deuren in zijn of haar woning gebruiken. In dit artikel een aantal tips en suggesties om de beste glazendeur voor je woning uit te kiezen. Omdat hierbij ook de beveiliging belangrijk is hebben we medewerking gevraagd voor dit artikel aan de slotenmaker Purmerend. Deze specialisten voor woningbeveiliging zullen hun meningen geven over de beveiliging van ieder type glazendeur.

French doors

De meest klassieke glazendeuren die in oude luxe huizen vaak gebruikt werden zijn de zogenaamde French doors. Deze glazendeur bestaat uit twee openslaande deuren. Je hebt de keuze om deze deuren naar binnen of naar buiten open te slaan. Omdat de deuren naar binnen of naar buiten opengeslagen worden zijn deze deuren vrij makkelijk te forceren. Het is daarom zeer belangrijk dat deze deuren van goede sloten voorzien worden. Zonder goede sloten kunnen de deuren namelijk met een flink ruk of duw geopend worden.

Schuifdeur

Een makkelijkere en veiligere optie voor een glazen deur is een schuifdeur. Deze deuren hebben een meer modern uiterlijk, maar kunnen gemakkelijk een meer traditionele look krijgen. Zo zijn er bijvoorbeeld ook schuifdeuren met een uiterlijk zoals een french door die french sliders genoemd worden. De inbraakbeveiliging van deze deuren is een stuk beter en de deur kan ook eenvoudig van extra beveiliging voorzien worden. Een schuifdeur met een balk op de rails tussen de deur is bijna onmogelijk open te krijgen van buitenaf.

Vouwdeur

Een vouwdeur bestaat uit vier of meer losse ramen die opgevouwen kunnen worden om de deur te openen. Door de deuren naar buiten te schuiven kan je een grote opening creƫren net zoals bij French doors. De beveiliging is ook beter dan dit type deuren omdat het mechanisme meer op een schuifdeur lijkt. Een nadeel is echter wel dat de aanschafprijs van deze glazendeuren best hoog kan zijn.

Draaideur

Met een draaideur glazendeur bedoelen we niet een draaideur die je in een winkel of vliegveld vaak ziet. Dit is een glazendeur met een enkel draaipunt. Hierdoor kan de deur opengedraaid worden en in deze stand blijven staan. Wanneer een dergelijke deur van sloten aan beide zijden wordt voorzien is de beveiliging hiervan zeer goed. Veel mensen zijn echter geen fan van de scharnieren in het midden van de doorgang.