post

Industriële lampen zijn op dit moment erg in trek. Door hun uiterlijk, vooral aluminium, staal of andere metalen, passen ze prima in een moderne inrichting. Door de geschiedenis van de industriële lamp, stralen ze ook iets nostalgisch uit. In vroeger tijden, pakweg 250 jaar geleden, ontstonden de grote fabriekshallen. Die grote hallen moesten natuurlijk goed verlicht worden. Zo ontstonden de grote, stoere hanglampen. Vaak met een beschermend raster om de lamp heen, om zo de kostbare lamp te beschermen.

Waar gebruik je zo’n stoere lamp?

Industrielampen zijn dan ook mooi te combineren met meerdere stijlen. Naast de industriële inrichting, is eigenlijk ieder modern interieur geschikt. Hou je wel van iets aparts? Richt dan eens een hoekje in alsof het een studio is en zet er een industriële vloerlamp neer. Deze zijn verkrijgbaar in meerdere maten en vormen, maar de studiolamp is er één van.

Heb je een lange eettafel? Hang drie kleinere hangmodellen naast elkaar. Goed voor een mooi licht boven je tafel én het ziet er ook nog mooi uit. Heb je een grote hal? Dan is juist een echte fabriekslamp het einde. Natuurlijk zijn deze lampen prachtig te combineren met andere authentieke voorwerpen, zoals bijvoorbeeld een stationsklok.