post

Ik, van Luxorr, schrijf eens in de zoveel tijd een blog over allerlei zaken in het leven die mij aangaan. Een maand geleden schreef ik bijvoorbeeld over het doen van de belastingaangifte en vandaag schrijf ik een blog over een totaal ander onderwerp. Welk onderwerp? Het aanschaffen van een nieuwe thermostaat. Ik ben namelijk toe aan een nieuwe thermostaat en wil graag het slimme thermostaat bestellen in gang zetten. Ik ben echter niet helemaal overtuigd en dat zal ik je in deze blog verder uitleggen. Wellicht dat jij ervaring hebt met het slimme thermostaat bestellen? Ik hoor graag wat jullie voor ervaringen hebben met het kopen van zo’n slimme thermostaat.

 

Een slimme thermostaat bestellen

De titel van deze blog, een slimme thermostaat bestellen, staat natuurlijk niet voor niets met een vraagteken geschreven. Ik ben namelijk nog niet helemaal overtuigd van het bestellen van een slimme thermostaat. Natuurlijk kent zo’n slimme thermostaat allerlei voordelen. Een voorbeeld is het feit dat ie vanzelf aangaat op het moment dat hij (of is het juist een zij?) merkt dat er leven in huis is. Een ander groot voordeel? Je kunt de slimme thermostaat van een afstandje instellen. Hierdoor kun je de thermostaat bijvoorbeeld aanzetten op het moment dat je weet dat je binnen pakweg een half uur of een uur thuis bent.

 

Nadelen

Maar er zitten ook wel wat nadelen aan een slimme thermostaat. Zo vind ik persoonlijk dat de prijs wel een stuk hoger is dan een ‘normale’ thermostaat. Ook ik begrijp wel dat een ‘normale’ thermostaat minder opties heeft, maar zijn de opties op een slimme thermostaat nu echt zoveel geld waard? Ik vraag het me sterk af. Nogmaals: ik hoop dat er mensen zijn die ervaringen hebben met het slimme thermostaat bestellen en hun ervaringen hieronder met mij delen.