post

Ben je van plan een nieuwe woning of een aan- of uitbouw te bouwen, dan kan je je eens verdiepen in houtskeletbouw. Dit is een voordelige, gemakkelijke en snelle manier om een constructie neer te zetten. In Nederland is deze manier van bouwen erg gunstig, omdat hout licht is en we hier in sommige gebieden een bodem hebben met weinig draagkracht. Wat zijn de voordelen van houtskeletbouw en op hoeveel kosten kan je rekenen?

Het is makkelijk

Voor de cliënt is het een erg simpel proces. Je kan een woning kiezen uit een catalogus, waar jij precies bepaalt hoe het eruit komt te zien, of je kan je eigen afmetingen doorgeven en dit als prefab laten bouwen. Als je je beslissing hebt gemaakt, kan je deze uitbreiden met allerlei extra’s waar je meer voor betaalt. Zo kan je dus makkelijk binnen budget blijven. Op de bouwplaats dient alleen de fundering aanwezig te zijn.

Het is snel

Terwijl de fundering wordt gelegd, wordt jouw woning samengesteld in een grote bouw hal. Daardoor zijn er geen belemmeringen vanwege slecht weer en kan je constructie al binnen 6 tot 8 weken klaar zijn. Deze wordt vervolgens naar de bouwplaats gebracht waar hij alleen nog in elkaar gezet hoeft te worden wat betekent dat het gebouw er binnen een paar dagen kan staan. Je hebt dus ook weinig last van extra kosten doordat er problemen ontstaan. Het opbouwen is namelijk vrij rechtdoorzee.

Het is goedkoop

De houtskeletgebouw prijzen hangen natuurlijk af van de afmetingen en de extra’s waar je voor gekozen hebt. Zo kunnen extra ramen met HR++ glas de prijs doen stijgen, of de indeling ook. Echter, voor een aanbouw kan je rekenen op een basisbedrag van rond de €10.000. Als je precies wilt weten hoeveel je kwijt bent voor jouw woning, kan je bijvoorbeeld bij www.prefabwoningonline.nl beginnen met het opvragen van een offerte.