post

Wanneer je contact opneemt met een slotenmaker en hem of haar vraagt op welke manieren je woning beter beveiligd kan worden, dan zal je meestal het advies krijgen om sloten te upgraden of om een alarmsysteem te installeren. Het zijn goede adviezen waarmee je de beveiliging van een woning kan verbeteren, maar ook beveiligingsmaatregelen waarbij je een slotenmaker nodig hebt om deze uit te voeren. Als gevolg hiervan zullen de maatregelen je dan ook geld gaan kosten. Omdat wij de lezers van luxorr.nl graag van exclusieve informatie en tips willen voorzien, hebben we een professional met een slotenservice uit Tiel gevraagd om de beste tips waarmee je gratis je woning kunt beveiligen.

Geen gereedschappen buiten laten liggen

Een fout die veel mensen nog altijd regelmatig maken is het buiten laten liggen van gereedschappen. Zeker in de zomer, wanneer we graag buiten in de tuin klussen of in het zonnetje werkzaamheden verrichten, maak je makkelijk de vergissing om gereedschappen buiten te laten liggen. Een hamer, schroevendraaier of ladder die zo voor het grijpen liggen kunnen mensen die dit zien zomaar op verkeerde idee├źn brengen. Voorkom dit door gereedschappen na gebruik altijd weer netjes in een afgesloten schuur of garage op te bergen. De slotenmaker meldt dat met deze simpele maatregel al vele inbraken voorkomen hadden kunnen worden.

Heggen en planten in de tuin op tijd snoeien

Iedereen met een tuin zal ook in het bezit zijn van gereedschappen om de heggen en planten mee te snoeien. Het is dan ook gratis om de tuingereedschappen te gebruiken om deze taken op tijd uit te voeren. Wat veel mensen niet beseffen is dat een netjes onderhouden tuin bijdraagt aan een verbeterde beveiliging van een woning tegen inbraken. Heggen en planten die goed bijgehouden zijn vormen geen plekken waar inbrekers zich makkelijk kunnen verbergen om een woning te observeren voor een inbraak. Zij kunnen hierdoor ook moeilijker een woning ongemerkt benaderen.

Inbrekers niet makkelijk maken om binnen te komen

De meest simpele maatregel die je volgens de slotenmaker uit Tiel kunt nemen is vooral alert zijn op de mogelijkheid van een inbraak. Zorg er bijvoorbeeld altijd voor dat ramen en deuren goed afgesloten zijn als je van huis weg bent. Een inbreker kan in een kwestie van seconden binnen in een woning staan als je vergeten bent een raam af te sluiten. Laat ook geen waardevolle spullen op plekken staan waar mensen deze van buiten de woning makkelijk kunnen zien. In de avond de gordijnen altijd gesloten houden is bijvoorbeeld een tip van de slotenmaker.