post

Eens in de zoveel tijd koop je nieuw beddengoed. Bijvoorbeeld omdat je huidige beddengoed versleten is of je hierop bent uitgekeken. Wanneer je een nieuw dekbedovertrek gaat aanschaffen, heb je werkelijk de keuze uit honderden exemplaren. Bijvoorbeeld in de webshop van Droomcenter.nl kun je terecht voor een uitgebreid aanbod dekbedovertrekken en ander beddengoed. Je kunt gaan voor een effen overtrek of een met print, in neutrale kleuren of opvallende kleuren. Met een dekbedovertrek kun je een groot deel van de slaapkamerinrichting bepalen. Het bed is namelijk een prominent onderdeel van de slaapkamer, waardoor het dekbedovertrek dat erop ligt meteen in het oog springt.

Dekbedovertrek in een neutrale kleur

Een dekbedovertrek in een neutrale kleur past mooi bij een Scandinavisch of landelijk interieur. In dit soort interieurs worden veel witte en lichte houtkleuren gebruikt. Door neutrale kleuren zoals beige of pastelkleuren te combineren met wit, zorg je ervoor dat de neutrale kleur meer tot zijn recht komt. Hierdoor wordt de slaapkamer niet saai, maar werkt deze juist rustgevend. Om het geheel wat gezelliger te maken, kun je het decoreren met natuurlijke elementen, zoals rieten manden, een dierenvacht of plantjes.

Dekbedovertrek in een opvallende kleur

Een dekbedovertrek met opvallende kleuren en prints passen goed bij een Etnische of moderne inrichting. Bij een Etnische inrichting worden vooral de kleuren geel, oranje en roze veel gebruikt. Combineer dit met antieke houten meubelen en vintage vaasjes en andere decoratiespullen. Ook een grote wereldkaart of gekleurde doek aan de muur is erg leuk hierbij. In een moderne inrichting worden vooral de kleuren zwart en wit gebruikt. Om alles een beetje op te vrolijken, is het leuk om hier een felle kleur mee te combineren. Neem bijvoorbeeld een dekbedovertrek in de kleur limegroen of turquoise. Deze kleur kun je ook terug laten komen in andere accessoires, zoals een vloerkleed of sierkussentjes.