post

Iedereen houdt wel van luxe. Immers staat luxe voor een hogere mate van comfort en welzijn. Dit zijn twee eigenschappen die we graag terugzien in het interieur van een badkamer. Luxe voor een badkamer wordt niet alleen gecreëerd door de mate van comfort en welzijn te verhogen met behulp van verschillende toepassingen. Het is ook een bepaalde stijl die in het interieur terugkomt en deze hoeft niet altijd perse duur te zijn. Een voorbeeld is graniet voor de vloertegels en wasbakken. Dit geeft de badkamer een luxe uitstraling. Echter is graniet niet het meest ideale materiaal voor een badkamervloer doordat het zeer glad wordt wanneer de tegels nat zijn. Imitatie tegels hebben betere eigenschappen wanneer deze nat zijn, hebben dezelfde uitstraling als graniet en zijn ook nog eens goedkoper.

De vakmensen van loodgieter Hilversum delen enkele tips waarmee je in staat bent om een luxe badkamer te creëren. Dit is niet alleen van belang om voor jezelf het comfort in de badkamer te verhogen, maar komt ook goed van pas wanneer de woning weer verkocht moet worden. Een luxe badkamer is namelijk een groot pluspunt voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe woning.

Kranen en douchekoppen

Een makkelijke manier om luxe aan je badkamer toe te voegen is door design kranen en douchekoppen te laten installeren. Deze kranen en douchekoppen zien er mooi uit en maken een groot verschil in een badkamer in vergelijking met de lelijke standaard kranen en douchekoppen. Mooi vormgegeven kranen in een zilveren of gouden kleur geven je badkamer meteen een luxe uitstraling en een uniek uiterlijk. Je zal verbaasd staan van het grote effect die deze kleine dingen hebben op het interieur van een badkamer.

Badkamer verlichting

Verlichting is een belangrijk component van de inrichting voor iedere kamer in huis en dit geldt zeker ook voor de badkamer. De meeste badkamers hebben kleine of getinte ramen om de privacy te waarborgen. Hierdoor wordt de verlichting die aangelegd wordt alleen maar belangrijker. Vermijd TL verlichting als je een luxe uitstraling wilt creëren. Maak in plaats daarvan gebruik van meerdere spotjes in het plafond.

Netjes houden

Een luxe interieur kenmerkt zich vaak door strakke lijnen en een schoon uiterlijk. Om een luxe uitstraling in je badkamer te krijgen en te behouden is het daarom van belang dat de badkamer netjes en schoon gehouden wordt. Zorg ervoor dat de badkamer niet helemaal vol staat met shampooflessen en tandenborstels. Een luxe badkamer heeft voldoende opbergruimte om dit alles netjes op te bergen.

Kleuren

Uiteraard zorgen de kleuren van een badkamer ook voor een luxe uitstraling. De veiligste keuze voor de kleuren van een badkamer zijn wittinten. Deze kleur is ook het makkelijkste als de woning weer verkocht moet worden. Men kan dit echter variëren door bijvoorbeeld verschillende patronen in andere kleuren zoals goud aan te brengen. Voor de mensen die wat meer risico durven te nemen en de badkamer een persoonlijke touch willen geven is geel of groen ook een kleur waarmee een luxe uitstraling gecreëerd kan worden.