post

In een huis dat bewoond wordt door een familie met kinderen is de badkamer meestal één van de meest gebruikte kamers. Deze kamer moet door het hele gezin gedeeld worden. Meerdere mensen gebruiken de badkamer, vaak op dezelfde tijdstippen, en hebben ook allemaal iets te doen in deze kamer. De badkamer wordt hierdoor een drukke aangelegenheid en daarom moet er goed nagedacht worden wat te doen met de inrichting van de badkamer voor families met kinderen. Deze moet uiteraard kindvriendelijk zijn, maar ook de ouders willen graag van de badkamer kunnen genieten. Met de volgende vier design tips gedeeld door loodgieter Lelystad is het echter mogelijk om van de badkamer een plek te maken waar iedereen van kan genieten.

Opbergruimte maximaliseren

Het maximaliseren van opbergruimte is een design tip die geldt voor alle badkamers. Ruimte om spullen op te bergen is vaak prioriteit nummer één bij het inrichten van een badkamer. Immers moeten er in een badkamer veel verschillende objecten bewaard worden, zoals handdoeken, shampoos, medicijnen en make-up. Voor families is het belangrijk om deze spullen buiten het bereik van kinderen te houden, maar ook om het design zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen is het belangrijk om alle spullen netjes uit het zicht op te bergen.

Een badkuip voor de kinderen

Voor kinderen is het altijd leuker om een bad te nemen dan een douche. Probeer een badkuip te vinden waar makkelijk in en uit gestapt kan worden en met een brede rand waar de kinderen hun rubberen eendjes en ander speelgoed op kunnen zetten tijdens het badderen. Als er maar beperkte ruimte beschikbaar is in de badkamer dan zijn er nog altijd compacte badkuip modellen die misschien niet groot genoeg zijn voor volwassenen om lekker in te liggen maar wel uitstekend voor kinderen.

Douchekop met waterslang

Steeds vaker worden bij het inrichten van badkamers douches gebouwd waarbij de douchekop in de muur bevestigd is. Dit ziet er misschien mooier uit dan de standaard douchekop met waterslang, maar voor een familie met kinderen voldoet deze oplossing niet. Wanneer namelijk de shampoo uit de haren van je kinderen gespoeld moet worden zal je hun elke keer op moeten tillen tot onder de douchekop. Zorg dus voor een douchekop met waterslang die je in je hand kan nemen.

Dubbele wasbakken

In een gezin waarbij meerdere mensen rond dezelfde tijd de badkamer moeten gebruiken om zich klaar te maken voor werk of school is het in de ochtend een drukte van jewelste. Alle familieleden moeten hierbij de wasbak gebruiken. Voor families met kinderen is het dan ook een slimme beslissing om gebruik te maken van een dubbele wasbak. Hierdoor zijn er twee wasbakken beschikbaar en kunnen dus twee keer zoveel mensen hiervan tegelijktijdig gebruikmaken.